logo medialni reflexe 2018



Koncem září se na zámku Zbiroh uskutečnil již 5. ročník odborné mediální konference s názvem Mediální reflexe 2018, kterou pořádá Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. Když se před lety Rada rozhodla uspořádat první ročník, doufala, že se jí podaří vytvořit platformu pro každoroční setkávání mediální odborníků a profesionálů z oboru. Zdá se, že daný cíl byl dosažen. Konference má každoročně vysokou návštěvnost a letošní ročník nebyl výjimkou.

Dopolední program byl věnován dvěma studiím, které si Rada nechala vypracovat. První příspěvek přednesený Michalem Kormaňákem prezentoval výsledky výzkumu agentury IPSOS na téma Děti a rozhlas. Daná studie je přístupná na webových stránkách Rady. V druhém příspěvku představil Jiří Hadaš z RRTV studii agentury Focus, která mapuje užití HbbTV aplikace v českém prostředí. Daná studie je taktéž přístupna na webových stránkách Rady.

Odpolední program se věnoval dvěma zásadním tématům. V prvním odpoledním panelu diskutovali na téma mediální gramotnosti Jan Jirák z Fakulty sociálních věd Karlovy Univerzity, Jakub Železný z České televize a Kateřina Křivánková se spolku Zvol si info. V druhém panelu poté zasedli odborníci Milan Bouška (Ministerstvo kultury), František Čunderlík (RRTV), Jiří Duchač (ČTÚ), Michel Fleischmann (APSV) a Karel Zýka (ČRo), kteří hovořili o digitalizaci rozhlasového vysílání. Následná velmi živá debata ukázala, že téma je více než aktuální a palčivé.

Prezentace

František Čunderlík - RRTV
Jan Jirák - FSV UK
Jiří Hadaš - RRTV
Kateřina Křivánková - Zvol si info
Michal Kormaňák - IPSOS
Milan Bouška - Ministerstvo kultury
Karel Zýka – Český rozhlas




Program konference

Pozvánka